Susret u Beogradu

Vučić i Pupovac za smirivanje tenzija između Hrvatske i Srbije

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

U priopćenju nakon razgovora Vučića i Pupovca, navodi se stajalište predsjednika Vlade Srbije da se« sva sporna pitanja u odnosima dviju država rješavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obiju strana, bez javnih konfrontacija«



BEOGRAD Komunikacija Beograda i Zagreba je opterećena tenzijama koje treba otkoloniti, suglasili su se u utorak u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac.


U priopćenju nakon razgovora Vučića i Pupovca, navodi se stajalište predsjednika Vlade Srbije da se« sva sporna pitanja u odnosima dviju država rješavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obiju strana, bez javnih konfrontacija«.


Pupovac je, kako se navodi, zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredjeljenju i prenio mu potporu srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje tenzija koje poslednjih dana opterećuju odnose dviju država.




Pupovac je podržao i »spremnost srpskog premijera da se u što skorije vrijeme sastane s hrvatskim dužnosnicima«.


Pupovac je istaknuo »političku važnost i dobrobit koju je imao Vučićev nedavni susret i razgovor s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina – Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji«, navodi se u priopćenju iz vladina ureda za medije.