Upućeno pismo

Vruća novinarska ‘roba’: I Hina zove na sučeljavanje Milanovića i Karamarka

Zdenko Duka

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Ravnateljica Hine Branka Valentić i glavni urednik Hine Serđo Obratov poslali su jučer poziv premijeru i predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku poziv na javno sučeljavanje koje bi se održalo u organizaciji ove novinske agencije



ZAGREB Ravnateljica Hine Branka Valentić i glavni urednik Hine Serđo Obratov poslali su jučer poziv premijeru i predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku poziv na javno sučeljavanje koje bi se održalo u organizaciji ove novinske agencije.


U pismu piše da je Hina dosadašnjim radom dokazala visoku razinu profesionalnosti, nepristrasnosti i ozbiljnosti. Potpisnici ističu da je riječ o jedinoj hrvatskoj novinskoj agenciji i da vjeruju da bi Hinina emisija bila najdostojnije mjesto za taj događaj od javngo interesa.


Ona ‘pokriva’ sve medijske korisnike, ali i širu javnost te njezinu emisiju preuzimaju i brojne svjetske agencije, što bi omogućilo da nepristrana, relevantna i brza informacija dođe do svih zainteresiranih.




Ističe se da je Hina, s obzirom na specifičnost događaja, potpuno spremna osigurati video materijal, dva vrhunska novinara i prostor za sučeljavanje.


Valentić i Obratov pišu da vjeruju da će Milanović i Karamarko prepoznati ozbiljnost ovog prijedloga i potrebu javnosti da čuje odgovore na pitanja koja je zanimaju, a na taj način i pokazati namjeru da se idućim parlamentarnim izborima prida nužna nota ozbiljnosti. Nadaju se brzom i pozitivnom odgovoru.