Domaća nafta

Vrdoljak očekuje nastavak proizvodnje u sisačkoj rafineriji

Hina

D. Jelinek

D. Jelinek

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak kako očekuje da će se na današnjem sastanku Radničkog vijeća sisačke Rafinerije s Upravom INA-e predočiti informacija da se mora započeti s proizvodnjom u Sisku, jer je to najisplativije i najbolje



GRABOVAC – Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak kako očekuje da će se na današnjem sastanku Radničkog vijeća sisačke Rafinerije s Upravom INA-e predočiti informacija da se mora započeti s proizvodnjom u Sisku, jer je to najisplativije i najbolje.


Nastavak proizvodnje u sisačkoj rafineriji najisplativija i najbolja varijanta jer imamo domaću naftu koja može opskrbljivati tu rafineriju, rekao je Vrdoljak nakon posjeta poslovnom kompleksu Belja d.d. »Mitrovac« kod Grabovca u Baranji odgovarajući na novinarski upit što očekuje od toga sastanka i hoće li rafinerija u travnju početi s radom.


Kazao je kako je proizvodnja prije par mjeseci bila ugrožena, a bilo je i ideja da Uprava INA-e donese odluku o gašenju rafinerijske proizvodnje u Sisku.»Sada smo u nekom drugom vremenu, uspjeli smo u nečemu, i sretan sam zbog radnika i industrije u Hrvatskoj. Skladišni kapaciteti u Sisku će biti popunjeni u travnju«, kazao je Vrdoljak.Smatra kako je nastavak proizvodnje u sisačkoj rafineriji najisplativija i najbolja varijanta jer imamo domaću naftu koja može opskrbljivati tu rafineriju, a pred Hrvatskom su novi projekti u proizvodnji nafte pa i u Slavoniji, vrijedni nekoliko miljardi kuna.

Ako budemo podržali te projekte i proizvodili svoju naftu, dat ćemo posla našim kolegama u Sisku i Rijeci, ne samo onima koji trebaju raditi na proizvodnji i eksploataciji nafte i plina, već nam domaća proizvodnja jamči da će raditi i rafinerijski kapaciteti u Hrvatskoj, poručio je Vrdoljak.




Nada se kako će i Uprava INA-e vidjeti da će s novim domaćim proizvodnim kapacitetima biti isplativo prerađivati naftu u Hrvatskoj, a onda prodavati derivate i tako onemogućiti uvozni lobi, koji ima interes zaustaviti projekte istraživanja nafte i plina.