Podrška ministrici

Vrdoljak o postupku opoziva Blaženke Divjak: ‘Vjerujem da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a’

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Upitan hoće li iz Vlade otići i HNS ako premijer traži da Divjak ode, Vrdoljak je rekao da se HNS koncentrira na budućnost obrazovne reforme koju politički nosi HNS, a stručno i profesionalno Divjak te ocijenio da reforma »samo u tom paketu može biti uspješna«



ZAGREB Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je uoči sastanka vladajuće koalicije izrazio uvjerenje da premijer Andrej Plenković neće nasjesti na politikanstvo SDP-a koji je pokrenuo postupak opoziva ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.


»Uvjeren sam da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a«, odgovorio je Vrdoljak novinarima na pitanje hoće li premijer braniti ministricu znanosti i obrazovanja kao što je branio ostale ministre kada se tražilo njihovo povjerenje.


Upitan hoće li iz Vlade otići i HNS ako premijer traži da Divjak ode, Vrdoljak je rekao da se HNS koncentrira na budućnost obrazovne reforme koju politički nosi HNS, a stručno i profesionalno Divjak te ocijenio da reforma »samo u tom paketu može biti uspješna«.




Nekoliko je puta ponovio a je obrazovna reforma važna za budućnost zemlje.


»HNS i Divjak napravili su veliki iskorak, a to je da smo izbacili ideologiju iz obrazovanja. I kada dolaze ‘fake news’ ili neargumentarani napadi na reformu, onda mi tu sigurno nećemo šutjeti. Dolazili ti napadi s desne ili lijeve strane«, poručio je Vrdoljak.


Rekao je da nije ni očekivao da će odnosi između demokršćana i liberala kao političkog projekta HDZ-a i HNS-a biti idilični, ali i da je uloga HNS-a u Vladi da isporuče ono što su na početku obećali i dogovorili, a to je obrazovna reforma, subvencionirani krediti, smanjenje parafiskalnih nameta i smanjenje poreznih opterećenja.