Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
Okončana sjednica Predsjedništva HNS-a

Vrdoljak: Ministri HNS-a u četvrtak će biti na Vladi, a zastupnici u Saboru

Foto Patrik Macek/PIXSELL
Foto Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2019. u 20:55 2019-10-30T20:55:43+01:00

Razgovarali smo o paketu poreznih zakona, rebalansu i proračunu i ministri HNS-a će sutra biti na Vladi, kao i saborski zastupnici u Saboru, izjavio je Vrdoljak te dodao kako je Predsjedništvo HNS-a prihvatilo prijedlog da se koeficijenti od 30. lipnja, ukoliko cijela uredba ne bude gotova, podignu za dva posto

ZAGREB Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu nakon sjednice stranačkog Predsjedništava kako će ministri HNS-a sutra biti na sjednici Vlade, a zastupnici u Hrvatskom saboru.

Razgovarali smo o paketu poreznih zakona, rebalansu i proračunu i ministri HNS-a će sutra biti na Vladi, kao i saborski zastupnici u Saboru, izjavio je Vrdoljak te dodao kako je Predsjedništvo HNS-a prihvatilo prijedlog da se koeficijenti od 30. lipnja, ukoliko cijela uredba ne bude gotova, podignu za dva posto.

Mislim da je to dobra poruka i povjerenje učiteljima i njihovom radu pa je sada vrijeme da svi zajedno sjednu za stol i da se to stanje završi, dodao je.

Naša je želja bila da u sklopu reforme obrazovanja i strategije bude predviđeno i povećanje materijalnoga statusa, istaknuo je Vrdoljak te dodao kako će u 2020. povećanje biti najmanje 8,12 posto.

Smatra kako je to sukladno kapacitetima proračuna i prihvatljivo.

Želimo nastaviti s reformom i dati našoj djeci veću šansu nego što smo mi imali, poručio je predsjednik HNS-a.

Istaknuo je da je dobro sjesti i razgovarati sa sindikatima. »Došlo je vrijeme da se danas zaključeno ponudi za stolom, a sindikat će onda naći argumente«, rekao je.

Dodao je i kako on ne pregovara sa sindikatom niti može zauzimati ni braniti njihove stavove.

Želim jasno artikulirati političke ciljeve HNS-a, poručio je Vrdoljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.