Šef HNS-a u Trakošćanu

Vrdoljak: Iza Grmojine izjave o suradnji HNS-a i HDZ-a stoji Željka Markić

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Ocijenio je kako su Grmoja, čelnik Mosta Božo Petrov i »cijela svita Mosta« pod patronatom Željke Markić »i svih Grozdova i Hrastova«, ali da »ne mogu donijeti takvu politiku«

TRAKOŠĆAN Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u ponedjeljak u Trakošćanu kako ministar financija Zdravko Marić i cijela Vlada moraju otići, dok je za izjavu Mostova glavnog tajnika Nikole Grmoje da se dogovara suradnja HNS-a i HDZ-a rekao kako iza nje stoji čelnica inicijative »U ime obitelji« Željka Markić, koja se »uključila u kampanju Mosta«.  

»Moje informacije govore da se kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi. Ne trebamo se u ovo vrijeme koristiti lažima i objedama. Ja sam nekoliko puta zadnjih dana pozvao na pristojnost. Građani žele pristojnu i odgovornu politiku, jednu tolerantnu Hrvatsku koja donosi rezultat«, kazao je Vrdoljak.


 Ocijenio je kako su Grmoja, čelnik Mosta Božo Petrov i »cijela svita Mosta« pod patronatom Željke Markić »i svih Grozdova i Hrastova«, ali da »ne mogu donijeti takvu politiku«.


 Najavio je kako će HNS svaki put glasati protiv toga da dužnosnici Hrvatske budu članovi Mosta, ili pak HDZ-a, te će u tom smislu glasati protiv ministara iz HDZ-ove Vlade, kao i predsjednika Sabora Bože Petrova, »jer su oni zajedno zaustavili kurikularnu reformu iz ideoloških razloga, te usporili bolju budućnost i obrazovni sustav Hrvatske«.


Petrov je mijenjao sistematizaciju za svoga kuma, zar bih ja trebao podržati njega, Grmoju i Markić?




 »Božo Petrov je mijenjao sistematizaciju u gradskim vodama za svoga kuma. Pa zar bih ja trebao Željku Markić, Božu Petrova i Nikolu Grmoju podržavati? Nikada neću, kao ni Marića i Martinu Dalić«, istaknuo je Vrdoljak.


 Vezano za mogućnost suradnje i koaliranja s HDZ-om naglasio je da HNS u 27 godina hrvatske samostalnosti nikada nije bio u koaliciji s tom strankom, a Most je dva puta u zadnjih godinu dana.


 Naglasio je kako nikada neće biti ni suradnje HNS-a i Mosta. »Mi s Mostom nećemo nikada koalirati. Zašto SDP podržava Božu Petrova, pitajte njih. Tko iz SDP -a želi da klerik kojeg savjetuju Željka Markić i slični bude na mjestu predsjednika Sabora? Ja to ne želim«, poručio je čelnik HNS-a. Dodao je kako mu nije poznato što se dogodilo HDZ-u »da se opametio što se tiče suradnje sa Mostom«, ali da se »nije opametio prema svojima«.


 Obraćanje novinarima završio je porukom da Marić i čitava Vlada moraju otići.


Pred RH ogroman posao za veće plaće radnika i pristojan život


 Vezano za Međunarodni praznik rada 1. svibnja i položaj hrvatskog radnika, Vrdoljak je rekao kako je pred Hrvatskom ogroman posao, koji bi trebao dovesti do povećanja plaće da ljudi mogu imati pristojan život u Hrvatskoj.


 »Da li kroz porezne politike, da li kroz potpore strateških industrija… ova država mora brinuti da se povećaju plaće. Kada se povećaju plaće, onda će zadovoljstvo naših građana biti veće«, kazao je.