Očekuje se još padalina

Vojska krenula u pomoć Lici, znate li što napraviti ako zapnete u snijegu

P. N.

Foto: MORH

Foto: MORH

Osim čišćenja snijega pripadnici Hrvatske vojske pomažu i lokalnom stanovništvu u nedostupnim predjelima u dostavi hrane i lijekova



Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su danas, 22. veljače 2018. na području Ličko-senjske županije u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, priopćio je MORH:


“U poslijepodnevnim satima, sukladno zahtjevu Ličko-senjske županije upućenom prema Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića te na području Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca.


U Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano 20 pripadnika OS RH, u mjestu Čanak kod Korenice također je angažirano 20 pripadnika OS RH i 1 kombinirka, te u Donjem Lapcu 40 pripadnika OS RH, 1 kombinirka i 3 inženjerijska stroja.




Osim čišćenja snijega pripadnici Hrvatske vojske pomažu i lokalnom stanovništvu u nedostupnim predjelima u dostavi hrane i lijekova.



U ovom trenutku 1000 pripadnika Oružanih snaga RH zajedno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima spremno je za izlazak na teren i pružanje pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. U skladu s razvojem situacije, broj pripadnika Hrvatske vojske na terenu može se i povećati”, navodi MORH.


Vezano uz najavu niskih temperatura i snježnih padalina u većem dijelu Hrvatske, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) poručili su u četvrtak da situaciju kontinuirano prate, a na teren su izašle i operativne snage civilne zaštite, spremne pružiti pomoć ugroženom stanovništvu.


Iz DUZS.a su priopćili kako su u kontaktu s predstavnicima lokalne samouprave i žurnih službi, koji su potvrdili da su spremni na eventualno pogoršanje vremenskih uvjeta.Lokalnim čelnicima skrenuta je pozornost na praćenje vremenske prognoze i razvoja situacije na svom području, te da po potrebi aktiviraju Stožer civilne zaštite ili ga stave u pripravnost.

Građani će putem lokalnih medija, ako bude potrebe, dobiti upute da se opskrbe lijekovima, prehrambenim proizvodima i dječjom opremom.


Za kontakte oko eventualnih potreba od 0 do 24 sata na raspolaganju su Županijski centri 112.