Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Mi-8 puta 6

Vojni helikopteri na remontu u Ukrajini

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2013. u 19:55 2013-05-31T19:55:55+02:00

Riječ je o remontu kojim se produžuje životni vijek i operativna uporaba šest transportnih helikoptera Mi-8.

ZAGREB Ministarstvo obrane je za izvođača remonta šest vojnih helikoptera Mi-8 odabralo domaći Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC), koji je za podizvođača radova odabrao Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora, priopćeno je danas iz MORH-a.

U MORH-u ističu kako idućih dana očekuju i potpisivanje ugovora s tvrtkom ZTC.

Riječ je, tvrde, o remontu kojim se produžuje životni vijek i operativna uporaba šest transportnih helikoptera Mi-8, a za to je ZTC kao podizvođača odabrao inozemnog partnera – Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora.

Iz MORH-a napominju kako je proces ugovaranja remonta helikoptera pokrenut pregovaračkim postupkom sa ZTC-om, sukladno Zakonu o javnoj nabavi te s Vladinom odlukom o osnivanju ZTC-a kojom je ta tvrtka određena od posebne važnosti za državu. Osnovna djelatnost ZTC-a je provedba remonta letjelica za potrebe MORH-a i MUP-a.

U priopćenju stoji i kako je pregovarački postupak proveden u nekoliko faza. Nakon dostavljene konačne ponude ZTC-a, na prijedlog ovlaštenog povjerenstva stručni tim MORH-a i ZTC-a posjetio je ukrajinskog partnera nakon čega je i donesena Odluka o odabiru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.