Promjena na čelu Židovske vjerske zajednice

Vladimir Šalamon naslijedio Ivu Godsteina na čelu Bet Israela

Hina

Šalamon je istaknuti i aktivan član vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj, a zapažen je i kao inicijator susreta Bejahad – Židovske kulturne scene, putem koje se svake godine, uz bogati kulturni program, u različitim gradovima okupljaju Židovi s prostora bivše Jugoslavije



ZAGREB – Novi predsjednik Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj je hrvatski liječnik Vladimir Šalamon, koji će na toj dužnosti zamijeniti dugogodišnjeg predsjednika Ivu Goldsteina, izvijestila je danas ta vjerska zajednica.


U programu koji je dr. Šalomon predstavio na godišnjoj izbornoj skupštini, održanoj 18. studenog, najavio je da će težište rada biti na intenziviranju i unaprjeđenju edukativnog programa za predškolski i osnovnoškolski uzrast te za studente, a vrlo važan segment rada bit će posvećen etabliranju Bet Israela kako nove kulturne scene u Zagrebu s brojnim programima.


Šalamon je istaknuti i aktivan član vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj, a zapažen je i kao inicijator susreta Bejahad – Židovske kulturne scene, putem koje se svake godine, uz bogati kulturni program, u različitim gradovima okupljaju Židovi s prostora bivše Jugoslavije te oni koji potječu s tih prostora, a žive diljem svijeta.




Dosadašnji predsjednik Ivo Goldstein, koji odlazi na novu dužnost, zahvalio je suradnicima na potpori, najavivši da će se zauzimati za uspješnije povezivanje židovskih zajednica Francuske s vjerskom zajednicom u Zagrebu, kojoj je bio na čelu šest godina.


Uz novog predsjednika, na skupštini su izabrani novi članovi vijeća i nadzornog odbora, a predočeni su i izvještaji o proteklom jednogodišnjem razdoblju.