Najava premijera

Vlada našla model za dvije plaće za Uljanik i 3. maj, srpanjska sjeda u petak

Hina

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Našli smo model kako da to naše obećanje ispunimo i šaljemo poruku radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz, kazao je Plenković



ZAGREB Osvrnuvši se na situaciju u Uljaniku, premijer Andrej Plenković podsjetio je da je u ponedjeljak primio predstavnike radnika i sindikata. Na tom sastanku rečeno je da će se Vlada angažirati maksimalno kako bi se osigurale dvije plaće.


»Našli smo model kako da to naše obećanje ispunimo i šaljemo poruku radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz«, kazao je Plenković.


Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.




»Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna«, zaključio je Plenković.


Ministar gospodarstva Darko Horvat na upit novinara rekao je da će radnici Uljanika u petak dobiti plaću kako je i obećao. Na pitanje što dalje. kazao je da će se to vidjeti.


»Postoji plan restrukturiranja koji se u ovom trenutku nalazi u Bruxellesu. Da li će Bruxelles na njega pristati ili ne, da li ćemo ga morati korigirati ili ne, to ćemo vidjeti«, kazao je Horvat. Dodao je kako su možda zagarantirane čak i dvije plaće, no detalje će iznijeti kasnije.