Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. studenoga 2019.
Imenovanja

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice opet kadrovirala

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice opet kadrovirala
Vlada na zatvorenom dijelu sjednice opet kadrovirala
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 21:53 2018-08-23T21:53:24+02:00

Vlada je na zatvorenom dijelu 111. sjednice utvrdila prijedlog odgovora »na tužbu Europske komisije u predmetu pred Sudom Europske unije«, prijedloge odluka u vezi s davanjem suglasnosti za otvaranje konzulata, usvojila je preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu, te raspravljala o kadrovskim pitanjima.

Izmjena odluke i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje konzulata označene stupnjem tajnosti »ograničeno« te ih nije moguće objaviti u cijelosti, napominje se u priopćenju iz Vlade. Ne objavljuje se niti sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije prije objave presude Suda.
Članom Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru, kao predstavnika Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola u Ministarstvu financija, imenovala mr. sc. Niku Raiča, priopćeno je iz Vlade.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje Lidija Horvatić. Novom je članicom Upravnoga vijeća Zavoda, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnoga vijeća iz redova poslodavaca, imenovana Milica Jovanović.
Razriješen je dio članova Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima i to Marija Pletikosa, Nives Vudrić, Tomislav Ćavar i Saša Leković. Dijelom novih članova Nacionalnog odbora, kao predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskoga Crvenog križa, organizacija civilnog društva koje pružaju usluge smještaja djeci žrtvama trgovine ljudima, organizacija civilnoga društva koje imaju specifična znanja u radu sa žrtvama trgovanja ljudima, Hrvatskoga novinarskog društva i središnjeg tijela državne uprave nadležnog za poslove inspekcije rada, imenovane su: Marija Penava Šimac, Nives Vudrić, Dubravka Marušić, Sanja Bezbradica Jelavić, Danka Derifaj i Virna Floreani.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.