Plavi vulkan

Vlada, izgleda, ozbiljno misli graditi nacionalni stadion. Marić najavio kad bi mogao biti gotov

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

»Jedno ne isključuje drugo, i mora biti novca. Država potroši na mnoge stvari, često i nepotrebne. Samo malo racionalizacije i sve se to može financirati«, dodao je ministar državne imovine



Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je u srijedu da je izgradnja nacionalnog nogometnog stadiona potrebna i da se to mora napraviti što prije.


»Izgradnja nacionalnog stadiona ne samo da je realna, ona je potrebna. To se mora napraviti što prije i ako se tome ozbiljno pristupi za najkasnije tri godine stadion može biti završen«, izjavio je novinarima ministar Goran Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH.


Proteklih dana mnogi su isticali da je od nacionalnog stadiona važnija izgradnja nogometne infrastrukture širom Hrvatske.




»Jedno ne isključuje drugo, i mora biti novca. Država potroši na mnoge stvari, često i nepotrebne. Samo malo racionalizacije i sve se to može financirati«, dodao je ministar državne imovine.


Na novinarski upit da li je pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu bilo mjesto u autobusu sa igračima prilikom svečanog povratka sa SP, ministar Goran Marić je odgovorio:


»Pa kako ne bi bilo ako su ga igrači zvali«.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Ministar financija Zdravko Marić kazao je srijedu da podržava ideju izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, ali da treba voditi brigu o poslovnoj i financijskoj održivosti, te o ulaganju u ukupnu sportsku infrastrukturu. 


»Kao dužnosniku u Vladi nije na meni da promišljam o izgradnji nogometnog stadiona. No, ja sam veliki sportski fanatik i mislim da je nešto toga tipa dobro, ali treba voditi brigu o poslovnoj i financijskoj održivosti, te o ulaganju u ukupnu sportsku infrastrukturu«, kazao je Marić novinarima uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH.


Zalaže se da djeca dobiju igrališta, da se educira i honorira trenere i cijeli kadar.


»U okviru mogućnosti takvih kakve jesu, trebaju se odrediti prioriteti. To je naša odgovornost kao Vlade, da prepoznamo koje su stvari prioritetne i gdje treba staviti naglasak. Imamo zdrav temelj za raspravu i za donošenje nekih konkretnih odluka, ne samo na valu ovih dobrih uspjeha, nego općenito«, naglasio je Marić.