Odbijena mu tužba

Vjeroučitelj koji je pozivao na strijeljanje htio se vratiti u školu. Nije mu prošlo

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio kako se odbija Bagarićev zahtjev za “povratak na posao zbog nedopuštenosti otkaza”



RIJEKA Vjeroučitelj iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je pred učenicima govorio kako treba strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, usput veličajući ratne zločine Ratka Mladića, probao je tužiti školu, koja mu je nakon incidenta dala otkaz. No, sud ga je odbio i Krešimir Bagarić zasad nije uspio natrag dobiti stari posao.


Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio kako se odbija Bagarićev zahtjev za “povratak na posao zbog nedopuštenosti otkaza”. Sud je, zasad nepravomoćno, odlučio da je tužbeni zahtjev neosnovan, objavio je Index, koji je prvi u prosincu i otkrio ovaj skandal, objavivši snimku njegova ispada.


Neprihvatljivo ponašanje


“Uvidom u Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu od 22. prosinca 2017. utvrđeno je da je tužitelju koji je bio zaposlen na radnom mjestu vjeroučitelja izvanredno otkazan ugovor o radu od 25. listopada 2011. zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa.




Iz obrazloženja Odluke proizlazi kako je tuženik 21. prosinca 2017. iz javno dostupnih izvora u članku objavljenom na Index.hr saznao da je radnik Krešimir Bagarić na satu vjeronauka u 8. razredu 29. studenoga 2017. iznosio stavove pune mržnje i netrpeljivosti što je pogotovo neprihvatljivo ponašanje za odgojno obrazovnog radnika, a što je potvrđeno izjavama učenika 8. razreda”, stoji u presudi.


Sad mora platiti i sudske troškove od 2.500 kuna. Krešimir Bagarić na snimci je djeci objašnjavao kako se trebala odvijati akcija Oluja.


Fina zagrebačka gospoda


– Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu.


Debili i kreteni. Kratkovidni, rekao je učenicima.


Dio “govora” posvetio i tome koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.


– Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao, govorio je Krešimir Bagarić na snimci, koja je nastala nedugo nakon samoubojstva generala Slobodana Praljka.