Javni natječaj

Više od 100 kandidata za predsjednika i članove Uprave Zagrebačkog holdinga

Hina

Snimio  Denis Lovrović

Snimio Denis Lovrović

Na natječaju se za članicu Uprave za Pravne poslove, kako se doznaje, kandidirala i privremena upraviteljica Zagrebačkog holdinga Daniela Franić. Neslužbeno se doznaje da se za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga kandidirao i Branko Radošević, bivši predsjednik Uprave tvrtke Plinacro



ZAGREB  Zasad se više od 100 kandidata javilo na prvi javni natječaj za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave – za Javnu nabavu, Komunalne usluge, Financije te za Pravne poslove.


Točan broj kandidata još se ne zna, jer njihove kandidature još danas i sutra mogu doći poštom, doznaje Hina u Zagrebačkom holdingu.


Na natječaju se za članicu Uprave za Pravne poslove, kako se doznaje, kandidirala i privremena upraviteljica Zagrebačkog holdinga Daniela Franić, koja je na tu funkciju došla 31. listopada prošle godine, nakon što je bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, osumnjičen u aferi Agram, dao ostavku.




Neslužbeno se doznaje da se za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga kandidirao i Branko Radošević, bivši predsjednik Uprave tvrtke Plinacro.


Grad Zagreb je 5. siječnja raspisao, prvi put javno, natječaj za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave – za Javnu nabavu, Komunalne usluge, Financije i za Pravne poslove, koji je bio otvoren do 19. siječnja.


Kandidati za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga morali su imati visoku stručnu spremu, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim gospodarskim subjektima i 15 godina radnog iskustva. Prednost su imali kandidati s izvrsnim znanjem engleskog jezika, naprednim znanjem rada na računalu, izvrsni u organizaciji, s iskustvom u izradi i implementaciji poslovne strategije, a poželjne su bile i izvrsne komunikacijske vještine.


I za kandidate za članove Uprave Zagrebačkog holdinga za Javnu nabavu, za Komunalne usluge, za Financije i za pravne poslove tražila se visoka stručna sprema, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim subjektima i 10 godina radnog iskustva. Također je bilo potrebno izvrsno znanje engleskog jezika, napredno znanje rada na računalu.


Za provedbu natječaja Zagrebački holding je angažirao agenciju koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju.


Predsjednik i članovi Uprave Zagrebačkog holdinga imenuju se na četiri godine.


Bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić dao je ostavku u listopadu 2014. godine.