Tradicija

Vinkovačke jeseni: Dobro raspoloženi premijer s ponosom podsjetio na projekt ”Slavonija” pa zaplesao kolo

Hina

Foto screenshot Nova TV

Foto screenshot Nova TV

Pozivom da krene svečani mimohod folklornih skupina, predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je u nedjelju 53. Vinkovačke jeseni istaknuvši kako su one velik skup folklora i predstavljaju za sve nas jednu veliku prigodu da osvijestimo našu kulturu, baštinu, tradiciju i vjeru i sve ono što nas čini ponosnim Hrvatima, Slavoncima i Šokcima. Plenković je istaknuo je kako mu je veliko zadovoljstvo da može biti na početku mimohoda brojnih kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske na 53. izdanju Vinkovačkih jeseni.Upravo je ova manifestacija, koju podupire Ministarstvo kulture i hrvatska Vlada, sjajna prigoda da ogroman broj naših ljudi vidi koliko je lijepo izložiti ono što nam je dala naša povijest, običaji i ono što u svojoj biti hrvatski narod jest, naglasio je premijer.

Ponosan je na ono što ova vlada čini za Slavoniju kroz provedbu projekta »Slavonija« u svim područjima te je podsjetio da je 5. Savjet za Slavoniju održan u Vinkovcima prije nešto manje od dva mjeseca. Mogu kazati kako ćemo nastaviti jednakim angažmanom u našem mandatu pomagati Slavoniju, divnu i bogatu koja je naša žitnica, ali koja ima demografskih problema, koja još uvijek trpi posljedice agresije na Republiku Hrvatsku i svih onih tegoba koje smo imali u Domovinskom ratu, rekao je premijer.


I stoga, poručio je, ova Vlada stavljajući prioritet kroz razvojne sporazume, brojne projekte i sredstva koja alociramo u Slavoniji i svim slavonskim županijama nastoji ispraviti one negativne trendove u ono što može biti pozitivno, dobro i razvojno. I s tim na umu posvećen da i dalje pomažemo Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji i cijeloj Slavoniji, već od idućeg tjedna, na idućem savjetu u Belom Manastiru šaljem poruku podrške svim našim istočnim županijama, rekao je premijer Plenković.


Dobro raspoloženi Plenković je zatim i zaplesao kolo, a video koji je objavila Nova TV možete pogledati OVDJE.