Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
20. ožujka 2019.
Rasprodaja imovine

Villa Castello prodaje se za 7 milijuna eura: Najbogatiji Mađar Sándor Csányi želi Todorićevu vilu?

Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2017. u 10:44 2017-08-19T10:44:09+02:00

Najbogatiji Mađar, čiju imovinu Forbes procjenjuje na više od milijardu eura, putem Bonafarm grupe za investicije u poljoprivredi vlasnik je desetaka tisuća hektara poljoprivrednih površina, ali i mesne i mliječne industrije te vinograda i vinarija

Za kupovinu Todorićeve vile ozbiljno je zainteresiran njegov veliki mađarski prijatelj dr. Sándor Csányi, predsjednik uprave OTP banke i potpredsjednik MOL-a, informacija je Viktora Burányja, suradnika više mađarskih medija, koji trenutno u Hrvatskoj radi na priči o interesu Csányija za kupnju određenih tvrtki u sastavu koncerna Agrokor.

Prvenstveno ga zanima investiranje u Belje, koje bi lako uklopio u svoj značajni portofolio tvrtki u sektoru poljoprivrede, kojima je vlasnik u Mađarskoj. 

Najbogatiji Mađar, čiju imovinu Forbes procjenjuje na više od milijardu eura, putem Bonafarm grupe za investicije u poljoprivredi vlasnik je desetaka tisuća hektara poljoprivrednih površina, ali i mesne i mliječne industrije te vinograda i vinarija.

Putem tvrtke Kite najveći je opskrbljivač mađarskih poljoprivrednika svime, od gnojiva do alata i dijelova za strojeve. U skapanju posla s Beljem  Csányiju bi adut moglo biti i to što je OTP banka, kupovinom Splitske banke, postala i vlasnikom određenog dijela Agrokorovih dugova. 

Sándor Csányi posjeduje izvrsne i široke veze u čitavom mađarskom poslovnom i političkom establišmentu, a ujedno je i predsjednik mađarskog nogometnog saveza.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka