Želi istinu

Vapaj Dubravka Ružića: Matteo nije imao srčanu manu! Javno vam govorim da je to laž

P. N.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Molim samo ljude da mi pomognu da izdržim ovo, da dočekam pravdu i vidim što se tu sve događalo, rekao je uplakani Matteov otac



ZAPREŠIĆ Oko 200 građana okupilo se u Zaprešiću na tihom prosvjedu zbog tragične smrti Mattea Ružića. Ovaj je mladić prošlog tjedna umro na ulici, na rukama prolaznika. Prva ekipa hitne pomoći u kojoj je bio liječnik do njega je stigla tek 29 minuta nakon poziva, što je ogorčenu javnost potaklo da postavi pitanje o kolapsu hrvatskog sustava hitne medicinske pomoći.


Na prosvjedu su bili i Matteovi otac i majka. Iscrpljeni otac Dubravko Ružić naglasio je da je ogorčen sustavom.


– Tko je kriv, ne mogu više razmišljati, ne mogu ništa. Čekam deset dana da vidim što će biti pa ćemo vidjeti dalje što ćemo. Ne mogu nikoga optužiti, ali ovaj sustav ne valja ništa. Molim samo ljude da mi pomognu da izdržim ovo, da dočekam pravdu i vidim što se tu sve događalo, rekao je u kamere RTL televizije.


Samo želi istinu




I on i supruga uvjereni su da njihv sin nije imao srčanu manu, kako je to objavljeno dan ranije na konferenciji Ministarstva zdravstva, gdje je iznesen preliminarni nalaz obdukcije.


– Moje dijete nije imalo srčanu manu. Postoje njegovi liječnički kartoni, nikada nitko nije rekao da ima srčanu manu. To vam javno govorim da je to laž. A to što oni pričaju, ne znam dok ne vidim sve, rekao je.


Ponovio je da samo želi istinu. Ponosan je na sugrađane i prijatelje na iskazanoj podršci.


Apsurd i sramota


“Ovo sam pokrenuo samo iz jednog razloga. Da se ovo više nikada, ali nikada ne dogodi nikome u Hrvatskoj. Moje dijete nitko neće vratiti, nitko. Ali ovo je apsurd, da mi ne možemo normalno živjeti kao normalni ljudi, to je sramota, rekao je kroz suze Matteov otac.


Nikoga ne optužuje, samo želi znati što se dogodilo s njegovim djetetom.


– Želim znati je li bilo propusta, je li se moglo nešto napraviti. Mene samo to interesira. I želim da ako ima odgovornih da odgovaraju i da mi se jave i ispričaju. Ako je u sustavu bilo propusta, ja samo molim da se to više nikad, ali nikad nikome ne dogodi, rekao je Dubravko Ružić.