Investicija u Istri

Valamar Riviera ulaže pola milijarde kuna u gradnju dvaju luksuznih ljetovališta u Rapcu

Biljana Savić

Family Life Bellevue Resort 4*, te Valamar Girandella Resort 4*, čija izgradnja počinje ove jeseni, a bit će otvoreni početkom iduće turističke sezone repozicionirati će Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije, a posao će dobiti 300 ljudi



Prizivajući sve turiste koji bi nam mogli doći izuzev ovih koje smo već osvojili, pitamo se se »pa, gdje bismo sa svim tim Rusima, Skandinavcima i gdje bismo smjestili kad bi svi koji su odustali od Grčke, Turske, Egipta, Tunisa… došli k nama?«


Hrvatska nema dovoljno smještajnih kapaciteta za broj turista o kojemu mašta i koji bi rezultirao time da turizam postane naša strateška gospodarska grana i pokretač razvoja. Stoga je svaka investicija u smještajne kapacitete u hrvatskom turizmu hvalevrijedna i obećavajuća, a pred nama je jedna koja će već iduće sezone osigurati smještaj za više od tri tisuće gostiju.


Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija i jedan od najaktivnijih investitora u turizam u Hrvatskoj, ulaže pola milijarde kuna u izgradnju dvaju luksuznih ljetovališta u destinaciji Rabac – Family Life Bellevue Resort 4* koji će iduće sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj, te Valamar Girandella Resort 4*.




Izgradnja počinje ove jeseni, a ljetovališta će biti otvorena početkom iduće turističke sezone, čime će repozicionirati Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije. Ovi će projekti stvoriti potrebu za otvaranjem više od 300 novih radnih mjesta u narednoj godini, što će potaknuti i gospodarski razvoj lokalne zajednice.


Bogati plan


– U skladu sa strategijom razvoja Valamar Rivijere, do 2020. planiramo uložiti između 1,5 do 2 milijarde kuna u razvoj našeg portfelja. Planirani investicijski ciklus za 2017. vrijedan je ukupno 753 milijuna kuna, što predstavlja najveće ulaganje u razvoj portfelja u jednoj godini u dosadašnjem poslovanju Valamara, od čega ćemo čak pola miljarde kuna uložiti u destinaciju Rabac. Ulaganjem u dva resorta s gotovo 800 hotelskih soba te brojne restorane, plaže, bazene i ostale turističke sadržaje koji mogu ugostiti više od 3.000 gostiju, značajno ćemo podignuti kvalitetu destinacije Rabac. S realizacijom investicije otvorit će se i radna mjesta za više od 300 novih djelatnika, a s daljnjim razvojem ovog projekta ciljamo na goste više platežne moći, zbog čega vjerujemo da će se ukupna turistička potrošnja u destinaciji značajno povećati, kaže nam Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.


Dolazi 80.000 gostiju


Dakle, iduće godine hoteli Bellevue i Albona u potpunosti će biti rekonstruirani i postati Family Life Bellevue Resort 4*. Nova ulaganja u bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje u ovom resortu značajno će unaprijediti kvalitetu usluge prema TUI standardima. Ovaj vodeći svjetski turoperator u Family Life Bellevue Resort 4* planira dovesti oko 80.000 gostiju, odnosno ostvariti više od 400.000 noćenja, primarno kroz otvaranje novih avio tržišta s područja Skandinavije i Velike Britanije.


U sklopu projekta Valamar Girandella Resort 4* bit će obnovljena sva tri paviljona, centralna zgrada s restoranom te tri vile za smještaj gostiju, i to prema točno određenom konceptu. Tako će jedan paviljon biti preuređen u smještaj po konceptu adults only s vlastitim bazenom i pool barom te recepcijom, drugi paviljon će biti preuređen kao family koncept, a vile će biti nadograđene i proširene u premium smještaj. Treći paviljon bit će u potpunosti rekonstruiran u hotel s bazenskim sadržajima namijenjen obiteljima, koji će biti zajednički brendiran s internacionalnim konceptom specijaliziranim za obitelji, a obnova je planirana u 2018.


Izvedba projekta i usluga podložna je promjenama do otvorenja resorta, a fotografije su ilustrativne prirode.