Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Prognoza

Vakula za vikend najavljuje nadprosječne temperature: 'Tko teže podnosi promjene, neće mu biti ugodno'

Foto Boris Scitar / Vecernji list / PIXSELL
Foto Boris Scitar / Vecernji list / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 6:38 2019-02-08T06:38:40+01:00

Danas neće biti toliko vedrine, ni tako velikog temperaturnog dnevnog hoda kao u četvrtak, kada je u većini unutrašnjosti živa u termometrima meteoroloških kućica DHMZ-a na 2 metra visine porasla za više od 10 °C, u Pazinu čak za 20 °C - od -6 do 14 °C. No, i dalje će gotovo diljem kopnenog područja biti "minusa", uz koje će ponovno biti mraza, za mnoge i struganja vjetrobranskih stakala, a ponegdje vjerojatno i poledice jer su uz promjenljivu naoblaku moguće slabe oborine, uglavnom ujutro u zapadnim krajevima. Sasvim suho ne može se jamčiti ni posvuda na Jadranu, posebice ne na sjevernom dijelu, gdje će poslijepodne ponovno biti bure, podno Velebita i s olujnim udarima.

I subota će početi s prohladnim jutrom i "negativnom" temperaturom, pri tlu i ponegdje blizu mora, ali će uz jačanje južine poslijepodne biti iznadprosječno toplo. U nedjelju još toplije, ali i vjetrovitije i oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim vjerojatno i južnije. U ponedjeljak je diljem Hrvatske gotovo sigurna nova promjena vremena s kišom, zahladnjenjem, gdjegod i snijegom, osobito u gorju... Ukratko, tko teže podnosi promjene vremena, ni sljedećih mu dana neće biti baš najbolje. Za veljaču - ništa neobično, ali mnogima i ne odviše ugodno, navodi meteorolog Zoran Vakula u novoj prognozi za HRT.

I za vikend će poslijepodneva biti iznadprosječno topla, ali ne i u ponedjeljak, kada će najtoplije biti u prvom dijelu dana. Najstabilnije će biti u subotu, tijekom koje će u kopnenom području jačati jugozapadnjak. U nedjelju slijedi nablačenje te sve češća kiša, najprije u gorju i Istri, zatim i drugdje. U ponedjeljak, uz pad temperature i sjeverni vjetar, ponovno će ponegdje biti i snijega, osobito u gorju, a povremenih oborina vjerojatno će biti i sljedećih dana, tijekom kojih će vrijeme biti primjerenije za veljaču od onoga za vikend.

I na Jadranu će subota biti najsunčanija i najmirnija, te do večeri još posvuda suha. U nedjelju već jaka južina, ponegdje i kiša, najprije na sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak uzduž cijelog Jadrana slijedi osjetna promjena vremena s pljuskovima, zahladnjenjem te najprije jugom i oštrom, zatim ponegdje vjerojatno i lebićadom, na kraju burom i tramontanom, koje će potrajati i u nastavku novog tjedna, promjenljivog i vjerojatno hladnijeg od ovoga, dodaje Vakula.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.