Sukobi

VRIJE U ŽIVOM ZIDU Sinčić suspendirao Branimira Bunjca: ”Stranka je u reorganizaciji”

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

"Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi", rekao je Sinčić.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u utorak je izvijestio da je saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac suspendiran iz stranke jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi. »To je bio dogovor, tako je bila složena i lista, tako je rađena kampanja. Međutim, dogodilo se da je kolega Bunjac izigrao taj dogovor. Bunjac sebe vidi u Europskom parlamentu«, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Živi zid danas je održao press konferenciju na kojoj su govorili o europskim izborima, javlja N1.


“Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.


Odluka disciplinske komisija stranke može ići u četiri smjera, objasnio je Sinčić, a to su: opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.




Sinčić je istaknuo da je stranka u reorganizaciji. 


“Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi”, rekao je Sinčić.


“Jednoglasno smo se dogovorili da Bunjac mora postupiti sukladno predizbornom dogovoru, a to je da prepusti mandat Tihomiru Lukaniću”, rekao je Sinčić. 


Suspenzija Branimira Bunjca na snagu stupa sutra.


“Možda još nije dobio informaciju, ali dobit će je u kratkom vremenu”, kazao je Sinčić.


Odgovorili su i na novinarsko pitanje je li Lukanić dao ostavku zbog inzistiranja potpredsjednice stranke Vladimire Palfi da Ivan Vilibor Sinčić ide u Europski parlament.


“Ništa nije dalje od istine”, kazao je Lukanić.