Ramljakovi nasljednici

VLADA POTVRDILA PERUŠKA I WEBER Plenković: ‘Oboje dolaze iz sustava, spremni su za posao’

P. N.

Cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit gospodarstva i našeg sustava, kvalitetno funkcioniranje Agrokora, postizanje nagodbe i dugoročna održivost poslovanja kompanije, dodao je Plenković



Vlada je danas na kratko sjednici jednoglasno podržala ono o čemu su mediji prethodno već izvijestili – novi izvanredni povjerenik za Agrokor je Fabris Peruško, dosadašnji član uprave Tiska, dok je njegova zamjenica Irena Weber, aktualna savjetnica izvanredne uprave za imovinski portfelj u Agrokoru.


Premijer Andrej Plenković izjavio je kako Peruško ima odgovarajuće poslovno i životno iskustvo. Nakon obavljenih razgovora i konzultacija, dodao je, čini se pripravan preuzeti zadaće izvanrednog povjerenika, te dovršiti proces nagodbe i restrukuriranja i osigurati normalno funkcioniranje kompanije. Dodao je da su Peruško i Weber dobili potporu i privremenog vjerovničkog vijeća. 


– Cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit gospodarstva i našeg sustava, kvalitetno funkcioniranje Agrokora, postizanje nagodbe i dugoročna održivost poslovanja kompanije, dodao je Plenković




Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu. Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.


Irena Weber od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru.Karijeru je započela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a potom prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu prave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica uprave Kentbanke, a potom je prešla u Agrokor.