Vjerski sadržaj

VEM dodijelio koncesije: Vjerska televizija – Laudato TV i Vinkovačka televizija

Hina

foto: laudato.hr

foto: laudato.hr

Koncesiju koju je VEM dodijelio na 'Svjetski dan televizije' 21. studenoga na mrežnim stranicama Laudato TV-a su obilježili važnim događajem uz komentar 'naša je velika, velika želja ući u svaki hrvatski dom, a ovim korakom smo tome bliži'.



ZAGREB – Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je odluku o dodjeli koncesije za emitiranje televizijskog programa obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima Laudato TV na području objedinjene digitalne regije Zagreba i šire okolice, a koncesiju na području digitalne regije D2 koja obuhvaća četiri kontinentalne županije dobio je VTV d.o.o.


Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u objedinjenoj digitalnoj regiji za Zagreb i širu okolicu uključujući i Ozalj, Dugu Resu, Karlovac i okolicu te dijelove općina Vojnić i Bosiljevo donijeta je u prvom krugu glasovanja kada je Laudato TV d.o.o. dobio pet glasova za te je jedan glasački listić bio nevažeći.


U prvom krugu glasovanja za odabir najpovoljnijeg ponuditelja u digitalnoj regiji koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije ponuditelj VTV d.o.o. dobio je tri glasa za, Nezavisna televizija d.o.o. i 0AR dobili su dobio je jedan glas, a jedan glasački listić bio je nevažeći.




U drugom krugu glasovanja za koncesiju u toj digitalnoj regiji VTV je dobio četiri glasa članova VEM-a, što je zakonski dovoljno za donošenje odluke, Nezavisna televizija dobila je dva glasa, a 0AR nije dobio niti jedan glas.


Koncesiju koju je VEM dodijelio na ‘Svjetski dan televizije’ 21. studenoga na mrežnim stranicama Laudato TV-a su obilježili važnim događajem uz komentar ‘naša je velika, velika želja ući u svaki hrvatski dom, a ovim korakom smo tome bliži’.


Laudato TV je počela emitirati na Božić prošle godine na MAXtv-u i Iskon TV-u i to, kako je istaknuto, kao obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima i vjerski televizijski kanal. Kako je bilo istaknuto na predstavljanju, Laudato TV je privatna inicijativa kojoj su osnivači udruga ‘Ime dobrote’, tvrtka Laudato d.o.o i direktorica televizije Ksenija Abramović koja je tada zahvalila na podršci hrvatskim biskupima i apostolskom nunciju Alessandru D’Erricu čije su preporuke LTV-u pomogle dobiti sredstva Američke biskupske konferencije i organizacije ‘Kirche in Not’ za nabavu potrebne tehničke opreme.


‘Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve koja je bogata mnogim stvarnostima i doprinosi svekolikom razvoju naše zemlje’, naglasila je tada Abramović.


S druge strane, VTV.d.o.o – nakladnik Vinkovačke televizije vijest još nije službeno objavio vijest o dobivenoj koncesiji za emitiranje programa na području četiri kontinentalne županije.