Vraća se u politiku

VELIKI POVRATAK VRDOLJAKA Bivši šef HNS-a ponovno kandidat za preuzimanje stranke!

Jasmin Klarić

 Odlučio sam Predsjedništvu predložiti da se ne ide u Vladu s HDZ-om i podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam namjeru Hrvatsku izvući iz političkih rovova, ali nisam htio dijeliti stranku, izjavio je Vrdoljak u lipnju



Bivši šef HNS-a Ivan Vrdoljak mogao bi ponovno preuzeti tu stranku. Predsjedništvo “narodnjaka” usvojilo je večeras, naime, prijedlog osječkog ogranka da Vrdoljak bude kandidat za predsjednika stranke, koju trenutno kao vršitelj dužnosti vodi Predrag Štromar.


Štromar se, međutim, ne namjerava kandidirati za predsjednika, ali hoće za potpredsjednika. Neslužbeno doznajemo da će protukandidat Vrdoljaku biti gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panijan.


Vrdoljak je podsjetimo, HNS napustio u lipnju ove godine, neposredno prije preslagivanja Vlade Andreja Plenkovića. Nakon što je prvo bio protiv ulaska HNS-a u Vladu, pa onda bio za to, ostavku je podnio obrazloživši je upravo protivljenjem koaliciji.




– Odlučio sam Predsjedništvu predložiti da se ne ide u Vladu s HDZ-om i podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam namjeru Hrvatsku izvući iz političkih rovova, ali nisam htio dijeliti stranku. To je bilo moje dijete. Stranka je usvojila odluku koju sam predložio Predsjedništvu. Ne ulazimo u Vladu RH, rekao je Vrdoljak, napustivši funkciju u HNS-u, koji je samo par dana kasnije učinio upravo to – dao podršku Andreju Plenkoviću.


Neslužbene priče da povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a znače i njegov ulazak u Vladu, zasad nemaju potvrdu.


– Zašto Vrdoljak? Predsjedništvo je procijenilo da Vrdoljak može nastaviti ono što je započeo, a to je rad na stabilnosti stranke, Vlade, i države, rekao je danas Srđan Gjurković, potpredsjednik stranke.