Hrastov zastupnik

VEĆINA PALA NA BROJ 77 Zekanović potvrdio da će biti za opoziv Martine Dalić

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Hoće li HDZ-ovci vratiti svoje mandate, jer su iznevjerili svoje glasače. Hrvoje Zekanović je od prvog dana vjerodostojan i govorit će ono što njegovi birači od njega očekuju, rekao je o Zekanoviću Zekanović



Hrastov zastupnik Hrvoje Zekanović danas je objavio kako definitivno napušta vladajuću koaliciju i HDZ, na čijoj je koalicijskoj listi ušao u Sabor. Razlog je protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije o kojoj će se glasovati u petak.


– Slogan naše kampanje je bio “vjerodostojno” i takvi želimo ostati. Postoji crta koja se ne može prijeći, a ovaj put to je Istanbulska konvencija. Pokazat ćemo da postoje političari za koje se zna što će napraviti, rekao je Zekanović u izjavi za N1 televiziju.


Tvrdi da nije istina da je ratifikacija Istanbulske konvencije bila najavljena u predizbornom programu HDZ-a.




– To je spin i falsifikat da je to bilo u programu HDZ-a. Pitajte gospođu Maletić koja ga je pisala. S druge strane u programu Hrasta jasno piše da smo protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, odvratio je Zekanović.


Saborski mandat ne namjerava vratiti HDZ-u.


– Hoće li HDZ-ovci vratiti svoje mandate, jer su iznevjerili svoje glasače. Hrvoje Zekanović je od prvog dana vjerodostojan i govorit će ono što njegovi birači od njega očekuju, rekao je o Zekanoviću Zekanović.


Ono što je, međutim, zanimljivije, Zekanović je otvoreno rekao da će glasati za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Vladajuća koalicija tako je pala na 77 zastupnika.


– Naravno da neću biti za Martinu Dalić. Od ovog trenutka Hrvoje Zekanović više nije dio vladajuće većine. Ova je Vlada iznevjerila svoje birače i bit ću za njen opoziv, zaključio je Zekanović.