Vremenska prognoza

Uživajte još koji dan. Evo kada bi konačno trebalo završiti razdoblje visokih temperatura

P. N.

Ilustracija Marko Gracin

Ilustracija Marko Gracin



DHMZ za danas prognozira djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti uglavnom u Istri, Gorskom kotaru te uz granicu sa Slovenijom.


Najsunčanije u Slavoniji i Dalmaciji. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar većinom slab, podno Velebita mjestimice umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 17 i 23, u Dalmaciji do26 °C.


U kopnenom će području do vikenda biti stabilno – uglavnom suho i većinom sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Najviša temperatura i dalje oko 20 °C pa i malo viša, a ni jutra neće biti odviše hladna. Od vikenda ponovno oblačnije, osobito u nedjelju uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.




Na obilje sunčanih sati sljedećih dana valja računati i na Jadranu, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom između 23 i 25 °C, a mora će većinom biti samo malo niža. Puhat će slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, u petak sjeverozapadnjak, ujutro uz obalu bura, tijekom vikenda mjestimice i jača, osobito u nedjelju, kada ponegdje može pasti malo kiše.


Razdoblje visokih temperatura trebalo bi, prema sadašnjim prognozama završiti ovaj vikend. Već početkom tjedna, temperature će posvuda biti i desetak stupnjeva niže nego ovih dana.