Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Uvodi se elektronički sustav prijava na diplomske studije u Rijeci

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u akademskoj godini 2015./2016. prvi put će elektroničkim putem provesti prijave na diplomske studije sastavnica Sveučilišta u Rijeci, a nakon toga će se sustav postupno uvoditi i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj, priopćio je u ponedjeljak AZVO



ZAGREB  Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u akademskoj godini 2015./2016. prvi put će elektroničkim putem provesti prijave na diplomske studije sastavnica Sveučilišta u Rijeci, a nakon toga će se sustav postupno uvoditi i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj, priopćio je u ponedjeljak AZVO.


Uvođenjem sustava smanjit će se troškovi prijava i minimalizirati ‘papirologija’, što će olakšati postupak upisa studentima, ali i visokim učilištima, navode iz AZVO.


Studenti će, dodaju, u većoj mjeri nego do sada moći birati drugo visoko učilište za nastavak visokog obrazovanja na diplomskoj razini.




Sustav će razmjenjivati podatke o rezultatima i ostale potrebne podatke s preddiplomskih studija s informacijskim sustavima visokih učilišta, temeljem čega će se generirati rang-liste za upise na diplomske studije.


Prijave na diplomske studije provodit će se na temelju stečenog iskustva prijava na preddiplomske studije, koje Središnji prijavni ured AZVO provodi šest godina.


Upisi na preddiplomske studije informatizirani su akademske godine 2010./2011., čime je budućim studentima olakšan pristup visokom obrazovanju te su im pružene veće mogućnosti izbora studijskih programa.


Sve informacije vezane uz prijavu diplomskih studijskih programa na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci mogu se pronaći na mrežnoj stranici Središnjeg prijavnog ureda www.studij.hr i na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta u Rijeci.