BRIGA ZA STARIJE OSOBE

Uručeno 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa »Zaželi« za zapošljavanje žena

Hina

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

Tim će se sredstvima omogućiti zapošljavanje još 320 žena te skrb za 1400 osoba, istaknuo je Plenković dodavši da je cilj tog program, koji je pokrenut 2017. godine, zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su svojim radom doprinijele boljitku zajednice brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju



ZAGREB – U okviru programa »Zaželi« do sada je od 2017. godine zaposleno šest tisuća žena te uključeno 30 tisuća starijih osoba, istaknuto je u srijedu u Banskim dvorima na uručenju posljednjih 28 ugovora iz tog projekta te je najavljena nova faza projekta.


Predstavnicima jedinica lokalne samouprave i neprofitnih organizacija, predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar predali su 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva »Zaželi – program zapošljavanja žena«.


Tim će se sredstvima omogućiti zapošljavanje još 320 žena te skrb za 1400 osoba, istaknuo je Plenković dodavši da je cilj tog program, koji je pokrenut 2017. godine, zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su svojim radom doprinijele boljitku zajednice brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju.




Istaknuo je da su se iz programa do sada financirala 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, te da je ukupno zaposleno šest tisuća žena te uključeno 30 tisuća starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.


Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović predstavio tom prigodom i drugu fazu projekta Zaželi, za koju je iz ESF-a predviđeno 300 milijuna kuna.Izvijestio je da je danas na mrežnim stranicama Ministarstva rada i mirovinskog sustava objavljen Poziv svima zainteresiranima za sudjelovanje u projektu.

»Današnjim potpisivanjem zadnjih ugovora u okviru Faze 1, ona je i zaključena te svim potpisnicima ugovora čestitam i želim uspješnu realizaciju projekta«, poručio je ministar Aladrović.


Naglasio je da projekt »Zaželi« sadrži komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.