Ured predsjednice na pitanja o Damiru Škari: Kolinda Grabar Kitarović najoštrije osuđuje seksualno nasilje, kao i svaki drugi oblik nasilja

Hina

snimio Goran Stanzl / PIXSELL

snimio Goran Stanzl / PIXSELL

Predsjednica, ističu, potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju.



ZAGREB – Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je osudila seksualno, obiteljsko i svaki drugi oblik nasilja, nakon što je u javnost dospio slučaj bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare koji je uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget.


Novinare je reakcija predsjednice države zanimala ponajprije stoga što se Kolinda Grabar Kitarović u više navrata fotografirala s optuženim bivšim saborskim zastupnikom HDZ-a, što Škaro nije propustio objavljivati na društvenim mrežama. 


Također, Kolinda je Grabar Kitarović bila Škarina gošća na obilježavanju 40 godišnjice djelovanja Auto kluba Siget.   




“Predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja”, poručili su iz Ureda predsjednice.


Predsjednica, ističu, potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju.


Socijaldemokratski forum žena SDP-a u četvrtak je najoštrije osudio svaki čin seksualnog nasilja te pozvao i predsjednicu da učini isto, izrazivši nadu da će u slučaju optužbi koje za silovanje terete bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škaru institucije što prije utvrditi činjenice i postupiti.


Apelirali su na predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, “da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare koji je uhićen pod ozbiljnim optužbama za počinjenje kaznenog djela silovanja”.