Humanitarna akcija

Uljepšajmo dječaku Mihaelu Božić u Malom Lošinju, nakon velike obiteljske tragedije

Portal Novilist.hr

Dječak ima 8,5 godina sad i želimo mu uljepšati Božić. Svi koji možete i želite, pošaljite neku sitnicu malenome koji je ostao bez mame i seke, apelira humanitarka Iva Funtek



RIJEKA – Obitelj Prispilović prije dvije godine doživjela je tešku tragediju. U mjestu Cvetkovec pokraj Koprivnice automobil je naletio na tatu Željka, njegovu dvogodišnju kćer Emu i šestogodišnjeg sina Mihaela. Djevojčica je poginula u teškoj nesreći, a otac je tri tjedna bio u komu, te mu je ugrađen umjetni kuk. Supruga mu je nedavno preminula od karcinoma, a njegovo je zdravstveno stanje i dalje poprilično loše. Mali Mihael stoga se trenutno nalazi kod svoje bake i djeda u Malom Lošinju.


Humanitarka Iva Funtek, Dubrovčanka s đurđevačkom adresom, i poznata humanitarka, organizira akciju kako bi se Mihaelu uljepšao Božić.


– Tata se ne može brinuti o Mihaelu jer ga je tragedija i fizički i psihički slomila pa je on sad kod bake i djeda. Dječak ima 8,5 godina sad i želimo mu uljepšati Božić. Svi koji možete i želite, pošaljite neku sitnicu malenome koji je ostao bez mame i seke. Uspjeli smo skupiti za PlayStation, igrice, a sad i za laptop, pa svatko tko želi neka pomogne koliko može. Dječak nosi odjeću veličine 12-13, a nogu 34-35, u slučaju da netko može poslati odjeću, kaže Iva Funtek.




Neka Mihael zna da svijet nije dignuo ruke od njega, dodaje.


– Vratimo vjeru i radost u dječakove oči! Božić je pred vratima, želimo da se ispod Mihaelove jelke nađu mnogi pokloni, istaknula je humanitarka, apelirajući na dobre ljude da uplate donaciju na račun dječakove bake ili pošalju dar.


Mihael sada ima osam i pol godina, a Funtek je došla na ideju da svi ljudi dobre volje ovom dječaku uljepšaju Božić i tako se podsjete na pravi smisao blagdana.


– Pomozimo Mihaelu, neka zna da svijet nije dignuo ruke od njega, vratimo vjeru i radost u dječakove oči! Božić je pred vratima, želimo da se ispod Mihaelove jelke nađu mnogi pokloni, istaknula je humanitarka, pozvavši dobročinitelje da uplate donaciju na račun dječakove bake ili pošalju poklon.


Svi koji žele uljepšati Mihaelov Božić, dar mogu poslati na adresu: Petar Subotić (za Mihaela), Vladimira Gortana 11, 51550 Mali Lošinj. Mihael Prispilović nosi odjeću veličine 12-13, a broj cipela 35. Uplate donacija moguće su na račun Slavojke Subotić, IBAN HR6724020063206868001.


– Već smo skupili za PS4 i laptop, a još prikupljamo za televizor. Jedna divna mama mu je kupila novi bicikl, a pristižu i paketi pomoći, rekla je Funtek.