Borba protiv prirode

Ukupno 700 vojnika angažirano u poplavama u tri županije

Hina

U priopćenju se napominje da vojnici na terenu pomažu lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava s ukupno 12 čamaca - šest u Karlovačkoj županiji, gdje u evakuaciji pomaže i amfibija, te šest čamaca u Požeško-slavonskoj županiji.



ZAGREB  Ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano je u borbi protiv poplava u tri županije – 450 u Sisačko-moslavačkoj, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji, objavilo je jutros Ministarstvo obrane (MORH).


U priopćenju se napominje da vojnici na terenu pomažu lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava s ukupno 12 čamaca – šest u Karlovačkoj županiji, gdje u evakuaciji pomaže i amfibija, te šest čamaca u Požeško-slavonskoj županiji.


Vojska je upućena na teren u poplavom ugrožena područja triju županija temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića i zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).




Iz MORH-a navode da 100 pripadnika Namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest čamaca pomaže stanovnicima na poplavljenom području Pleternice, u Požeško-slavonskoj županiji.


Pripadnici Oružanih snaga, njih 150, šest čamaca i jedna amfibija pomažu u evakuiranju stanovništva i izgradnji zečjih nasipa u mjestima Donje Mekušje, Husje i Kobilić Pokupski uz Kupu na području Karlovačke županije.


Također, kritično je i u mjestima na područjima Žažine, Letovanića i Letine u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se ukupno nalazi 450 pripadnika Oružanih snaga RH, navodi se u priopćenju.