Budućnost za škver

Ukrajinci zainteresirani za ulazak u vlasništvo “3. maja”. Horvat tvrdi: ‘To je već četvrti ozbiljni partner’

Hina

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

 Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner«, izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade



Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj.


»U ovom trenutku razgovaram s potencijalnim partnerima i jedan od takvih partnera će sutra doći i s njim ću razgovarati. Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner«, izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade uoči sastanka užeg Vladina kabineta.


Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sutrašnji sastanak i kako će »cijela priča završiti u konačnici«, no kako je siguran da će u slijedećih desetak dana »biti poznat konačan stav«.




Kaže da će više moći reći tek kada utvrdi jesu li potencijalni partneri stvarno zainteresirani ili su ovo samo preliminarni sastanci identifikacije stanja u hrvatskoj brodogradnji.


Horvat je potvrdio i da je ranije održao sastanak s potencijalnim partnerima iz Italije.


Inače, izvijestio je da Ministarstvo gospodarstva od Europske komisije još nije zaprimilo izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika, a na opasku novinara da vrijeme curi i da smo sve bliži stečaju, ponovio je da je on zadnji koji zaziva »uopće potrebu da do stečaja dođe«.


»Vrijeme curi, ja isto čekam kao i novinari, kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa«, izjavio je Horvat.


Na pitanje novinara, a vezano za Uljanik, ima li šanse da država »uskoči« kao poduzetnik, Horvat je odgovorio niječno.