Zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti

Uhićen Zvonimir Šostar, Bandić: ‘Svatko odgovara za svoje postupke’

Hina

Zvonimir Šostar i Milan Bandić, foto: arhiva

Zvonimir Šostar i Milan Bandić, foto: arhiva

Zvonimir Šostar, inače, dugogodišnji je bliski suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.



Zbog sumnje u zloupotabu položaja i ovlasti, policijski USKOK jutros je uhitio bivšeg pročelnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba Zvonimira Šostara, koji trenutačno obnaša dužnost čelnog čovjeka Zavoda Andrija Štampar.


Zvonimir Šostar, inače, dugogodišnji je bliski suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Vijest o njegovom uhićenju prvi je objavio Dnevnik.hr. Trenutačmno je u tijeku pretres Šostarovog ureda i doma.


Izvori bliski istrazi Hrvatskoj novinskoj agenciji neslužbeno otkrivaju da je osim Šostara privedeno još nekoliko osumnjičenih.




U Ravnateljstvu policije ni u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi. Međutim, Hina neslužbeno doznaje da je, osim Šostara, sumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su navodno dogovarali poslove.


U uredu ravnatelja zavoda dr. Andrija Štampar tajnica je Hini kazala da o uhićenju ne znaju ništa, osim što su tijekom jutra primili više novinarkih poziva. Iz Bandićevog neposrednog orkuženja na novu dužnost, valja naglasiti, Zvonimir Šostar otišao je 2013. godine. Međutim, po svemu sudeći sumnjiči ga se za nedjela navodno počinjena u vrijeme dok je obnašao odgovornu gradsku dužnost.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u srijedu uhićenje svog suradnika Zvonimira Šostara poručivši kako svi, pa i Šostar, moraju odgovarati za svoj posao.


»Znate moj stav prema pravnoj državi, u ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara«, kazao je Bandić novinarima u Saboru.


Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv za zlouporabu položaja i ovlasti, za što ga sumnjiči Uskok, odgovorio je kako će to pokazati budućnost.Upitan hoće li zastupnici njegove stranke podržati plan reformi koje bi Vlada u četvrtak trebala poslati Saboru odgovorio je, »vidjet ćemo što predlažu i nakon toga se izjasniti«.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.


Neslužbeno se doznaje da je Šostar jutros priveden u Zagrebu te da mu policija pretražuje dom. Osim njega osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.