Nikad kraja sukobima u SDP-u

Uh, kako je Obersnel “oprao” Komadinu: Što on hoće? Želi li sad možda postati biskup?

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

- Mislim da je to stvar elementarne pristojnosti, ako ti je netko došao u goste, da se onda pristojno i ponašaš, prokomentirao je jučer Obersnelov iskreni pristup Komadina. Svatko, dodao je, rekao je "ima pravo na svoje mišljenje u stranci, ali ga treba i iznositi u stranci".



Još uvijek se vuku repovi blagdanskog SDP-ovog druženja u Rijeci, gdje je gradonačelnik Rijeke i istaknuti član stranke Vojko Obersnel stranačkom predsjedniku Davoru Bernardiću neočekivano u brk rekao sve što o njemu misli.


– Evo, predsjedniče: ili mijenjaj sebe ili program, ili ćeš morati učiniti ono što te neki pozivaju da napraviš. To se ne odnosi samo na predsjednika, nego i na članove Predsjedništva, ali i Glavnog odbora. Pozivam vas da razmislite o onome što činite jer iduća godina će biti za sve nas još teža i bolnija ako se nešto ne promijeni, rekao je Obersnel Bernardiću na blagdanskom druženju.


Ova njegova poruka, međutim, nije “sjela” drugom istaknutom SDP-ovcu iz Primorsko-goranske županije, županu Zlatku Komadini.




– Mislim da je to stvar elementarne pristojnosti, ako ti je netko došao u goste, da se onda pristojno i ponašaš, prokomentirao je jučer Obersnelov iskreni pristup Komadina. Svatko, dodao je, rekao je “ima pravo na svoje mišljenje u stranci, ali ga treba i iznositi u stranci”.


– Nismo bez problema, ali nisam siguran koliko takvi postupci raznih kolega pridonose upravo padu rejtinga, rekao je Komadina.


Obersnel mu nije ostao dužan. Na svom twitter profilu sinoć je napisao: “Zanimljiv stav Komadine. Nepristojno je na blagdanskom domjenku reći istinu. Valjda je pristojno šutke gledati kako diletanti uništavaju ono što smo gradili 25 godina. Možda se predomislio pa sada hoće biti biskup.”