Tvrde da je u pitanju samo "spin"

Udruge veterana ne zanima povećanje proračuna za Ministarstvo branitelja: ‘Samo nas žele zavaditi’

Hina

Hoće li ministar i njegovi zamjenici, savjetnici i sva politička svita kupiti nove automobile, nove pametne telefone, malo putovati po svijetu ili se 19 milijuna kuna daje samo za još jedan Milanovićev spin kako bi se zavadilo hrvatske branitelje i hrvatski narod«, navode udruge



ZAGREB – Vladino povećanje proračuna Ministarstva branitelja za 19 milijuna kuna u tri braniteljske udruge u petak su ocijenili kao »spin« premijera Zorana Milanovića kojemu je vjerojatno cilj zavaditi hrvatske branitelje, koji od tog povećanja, ističu, neće imati koristi.


»Čemu to povećanje proračuna za Ministarstvo branitelja pitamo se, tko će od toga imati koristi? Hrvatski branitelji zasigurno ne. Hoće li Ministar i njegovi zamjenici, savjetnici i sva politička svita kupiti nove automobile, nove pametne telefone, malo putovati po svijetu ili se 19 milijuna kuna daje samo za još jedan Milanovićev spin kako bi se zavadilo hrvatske branitelje i hrvatski narod«, navode udruge u priopćenju.


Priopćenje su potpisali Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, i Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije RH.




Ističu kako su se branitelji časno borili za slobodnu i sretnu domovinu, a da su političari hrvatski narod doveli na rub egzistencije. Premijeru Milanoviću poručuju kako u državnom proračunu prelijeva »iz šupljega u prazno, pa malo jednima režete i drugima dajete koristeći politiku zavadi, pa vladaj«.


»Posvađati hrvatskog branitelja i hrvatski narod nemoguća je misija jer mi smo jedno tijelo, mi smo ti koji jednako trpimo sve probleme ovoga društva za razliku od političkih elita koji žive kao povlaštena kasta«, navode u priopćenju.


Iz braniteljskih udruga naglašavaju kako je došlo vrijeme kada branitelji kažu dosta i ovoj i budućim vladama, da je dosta uništavanja Domovine i vrijednosti Domovinskog rata«, dodajući kako će branitelji od sada nadalje biti korektor hrvatskoga društava i ukazivati na sve nepravilnosti koje se događaju.


»Vrijeme je da se svaki hrvatski građanin probudi, okrene oko sebe i prijavi sve što nam uništava Domovinu. Premijer, nažalost, ’91. godine nije prepoznao patnju svoga naroda, pa tako niti danas ne prepoznaje patnju svojih građana. Život u izobilju nije ga naučio empatiji prema onima koji nemaju i zato ga mi pozivamo da siđe s trona i bude pravi Premijer hrvatskih branitelja i svih građana RH«, zaključuju u priopćenju.