Reakcija na spornu fotografiju

Udruga dragovoljaca HOS-a: Hasanbegović je nosio HOS-ovu vojničku kapu na kojoj je povijesni hrvatski grb a ne “U”

P. N.

Foto HOS

Foto HOS

Želim pojasniti da su pripadnici 9. bojne HOS-a na vojničkim kapama imali  povijesni hrvatski grb, što je vidljivo iz priložene fotografije. Sve ostalo su insinuacije, piše u svom priopćenju ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a i predsjednik udruge Marko Skejo



Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) poručila je da je Zlatko Hasanbegović snimljen noseći vojničku kapu HOS-a, na kojoj je ppovijesni hrvatski grb a ne znak/slovo “U”.


Prije nekoliko sati na hrvatskim internet portalima objavljena je fotografija na kojoj se vidi aktualni ministar kulture Zlatko Hasanbegovićs vojničkom kapom Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), piše u priopćenju Udruge dragovoljaca HOS-a.


“Nasuprot tvrdnji uredništva portala Novosti da se na kapi nalazi znak/slovo “U”, koju su prenijeli i neki drugi hrvatski internet portali, kao nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a mogu reći da su naši pripadnici 9. bojne HOS-a djelovali na bojištu u sastavu legendarne 4. gardijske brigade, 114.br.HV, 126.br.HV, 141.br.HV, 159.br.HV 6.dp i druge, s čijim pripadnicima se je ministar Hasanbegović svojednobno fotografirao i u koju svrhu mu je netko od njih ustupio svoju vojničku kapu, želim pojasniti da su pripadnici 9. bojne HOS-a na vojničkim kapama imali  povijesni hrvatski grb, što je vidljivo iz priložene fotografije. Sve ostalo su insinuacije”, piše u svom priopćenju ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a i predsjednik udruge Marko Skejo.