Izlaze na parlamentarne izbore

Udruga Blokirani uskoro postaje politička stranka

Hina

"Mi smo odlučni u cilju da spriječimo daljnje financijsko i političko nasilje nad građanima, da onemogućimo legalnu pljačku ovršne industrije i daljnje propadanje onoga što se mnogi od nas tek sjećaju kao 'normalnog života' kakvog zaslužuju vrijedni i skromni, ponekad previše tihi, građani Republike Hrvatske", poručuju iz udruge



ZAGREB – Udruga Blokirani u četvrtak je najavila kako će svoju borbu za prava blokiranih i obespravljenih građama uskoro nastaviti kao politička stranka, najavljujući svoj izlazak na iduće parlamentarne izbore.


“Mi smo odlučni u cilju da spriječimo daljnje financijsko i političko nasilje nad građanima, da onemogućimo legalnu pljačku ovršne industrije i daljnje propadanje onoga što se mnogi od nas tek sjećaju kao ‘normalnog života’ kakvog zaslužuju vrijedni i skromni, ponekad previše tihi, građani Republike Hrvatske. Mi ćemo nastaviti biti njihov glas. Borbu Blokiranih uskoro ćemo preseliti na nove fronte, briga za obespravljene ne završava na ovome. Udruga Blokirani uskoro će postati politička stranka, i najavljujemo svoj izlazak na sljedeće nacionalne izbore”, navode iz udruge u priopćenju.


Da se moraju nastaviti boriti, pa i kao politička stranka, dokazuje, ističu, i Vladino odbijanje ukidanja deložacije nad jedinim domom ovršenika. “Blokirani mora nastaviti boriti se za prava blokiranih i obespravljenih građana Republike Hrvatske koje ova Udruga zastupa i za čije se interese bori. Više nema nikakve nade da ova Vlada živi život Hrvatske”, poručuju iz udruge.




Želja im je, dodaju, da se glas blokiranih i obespravljenih čuje i u Saboru te na sjednicama Vlade i u svim javnim institucijama Hrvatske i EU, odnosno da obespravljeni hrvatski građani imaju snažnu zaštitu na koju se uvijek mogu osloniti i unutar sustava.


“Ne želimo dopustiti da se više ikoga u Hrvatskoj blokira, iskamatari, objesi na stup srama i ostavi bez pomoći i zaštite. I da sve to mirno i bezosjećajno promatraju Hrvatski sabor i hrvatska Vlada”, zaključuju u priopćenju.