Proširena istraga

USKOK traži novo skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću

P. N.

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

USKOK ga sumnjiči za niz djela, između ostalog da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine



Proširena je istraga protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, a USKOK od Sabora traži novo skidanje imuniteta, kako je iz izvora bliskima istrazi potvrđeno za televiziju N1.


Bivši ministar Lovro Kušćević ispitan je još u studenome u prvoj istrazi koju je USKOK pokrenuo protiv njega i još trojice, a zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana.


USKOK ga sumnjiči za niz djela, između ostalog da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine.




Kuščevićev pad krenuo je kada se otkrilo da 11 godina nije upisao kuću u katastar, a nakon toga su uslijedila i druga brojna otkrića zbog kojih je u konačnici i napustio ministarsku poziciju.


S obzirom na veliku imovinu i bogatstvo postavilo se logično pitanje porijekla pa je tako  reporteru televizije N1 Elviru Mešanoviću ispričao da je od malih nogu radio pa brao i lavandu.


Kao student je imao svoj biznis i prodavao na štandovima, pojašnjavao je.


Kada je riječ o prvoj istrazi, procjenjuje se da je nezakonitom prenamjenom štale u stambeni prostor Kuščević u konačnici povećao vrijednost vlastite nekretnine za najmanje 60.000 kuna, javlja N1.


Osim toga, iz rezultata policijskih izvida, proizlazi i da je Kuščević kao općinski načelnik s namjerom da svom šogoru omogući kupnju POS-ova stana po povoljnijim uvjetima članovima Povjerenstva zatajio da već ima stan u Splitu te da stoga ne zadovoljava propisane uvjete.


Njegov šogor je u konačnici s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama zaključio ugovor o kupnji stana u Nerežišćima i time, samo na razlici kamata, nezakonito zaradio najmanje 17.369 eura, sumnja Uskok.