Nakon spaljivanja slikovnice

UDRUGA DUGINA OBITELJ “Djeca iz duginih obitelji nisu demoni i babaroge, ona žive pored nas”

Jasmin Klarić

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Slikovnica "Moja dugina obitelj" tiskana je uz financijsku podršku francuskog veleposlanstva, a izdavač je ne šalje nikome samoinicijativno, već samo onima koji za nju pokažu interes.



Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji, koja je izdavač slikovnice “Moja dugina obitelj” čija je maketa spaljena na pokladama u Kaštelima, smatra da je taj čin (“koji nas iskreno rastužuje”) potekao iz neznanja i predrasuda prema LGBT osobama.


“Što ako među tom djecom koja su bila na karnevalu ima onih koji će se kasnije, kad odrastu, htjeti outati? Što će misliti o svojim roditeljima koji su možda sudjelovali u povorci? Uostalom, takve obitelji postoje i na tom području. Dakle, to nije SF, to nisu demoni i babaroge i užasno je da se djeci koje žive u duginim obiteljima poručuje da će se njihova priča spaliti”, kaže Martinović za naš list.


Njegova udruga će uskoro opet gostovati u Splitu, a planiraju i dolazak u Rijeku, te pozivaju sve one koji se žele informirati da dođu i da porazgovaraju s njima. Za reakcije ministrice Blaženke Divjak i pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, Martinović kaže da su ih “jako obradovale”.




Slikovnica “Moja dugina obitelj” tiskana je uz financijsku podršku francuskog veleposlanstva, a izdavač je ne šalje nikome samoinicijativno, već samo onima koji za nju pokažu interes.