Ne podržavaju desničare, ali...

UBIUDR: Ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi

Hina



ZAGREB Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u središtu Zagreba pokušao organizirati HČSP, i još manje njegovu zabranu, jer smatra kako, ako se danas zabranjuje skup nacionalističkog okupljanja, tada se već sutra u Hrvatskoj treba zabraniti i svako okupljanje onih koji podržavaju komunizam, koji je i od strane Hrvatskog sabora, još 2006. osuđen.


UBIUDR podsjeća kako je Hrvatski i sabor donio i “Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za totalitarnog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.”, u kojoj je istaknuto da nema nikakve dvojbe da su fašizam, nacizam i komunizam tri najveća zla koja su nas “pogodila” u prošlom stoljeću.


“Vrijeme komunizma je u Hrvatskoj ostavilo strašne posljedice, na stotine tisuća nevino ubijenih, a još strašnije je to da zbog tih zločina kod nas još nitko nije odgovarao, a niti je u praksi saživio taj dokumenat, koji nas je među ostalim i doveo pred vrata Europske unije”, ističe se u priopćenju.




UBIUDR vjeruje da će najviše hrvatske političke institucije, na osnovu Deklaracije koju su same donijele, učiniti sve da u Hrvatskoj osim nacionalističkih skupova budu zabranjeni i oni skupovi kakvi se već godinama održavaju u Kumrovcu, gdje veliki broj ljudi dolazi s jugoslavenskim zastavama, kapama na kojima je zvijezda petokraka kakvu su nosili i srpski agresori u Domovinskom ratu i koji uzdižu sve ono što je osuđeno ne samo u Deklaraciji o osudi komunističkih zločina počinjenih u Hrvatskoj, već i u “Deklaraciji o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu”, koju je također donio Hrvatski sabor, ali još 1992.


“Ni jedna od tih Deklaracija se do danas ne poštuje”, ustvrdio je u priopćenju predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković.