Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. travnja 2019.
MVEP

U požarima u Grčkoj nema stradalih hrvatskih državljana

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2018. u 11:52 2018-07-24T11:52:00+02:00

Nema stradalih hrvatskih državljana u požarima koji su zahvatili Grčku i prema zadnjim podacima odnijeli najmanje 50 života, priopćilo je u utorak hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova odgovarajući na medijske upite vezano uz smrtonosnu vatrenu stihiju u toj zemlji.

»Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim nadležnim institucijama te prema zasad dostupnim informacijama nema stradalih hrvatskih državljana«, navodi MVEP.

Oglasilo se i ministarstvo obrane koje je reklo da je spremno je poslati dva Canadaira radi pružanja humanitarne pomoći Grčkoj u gašenju požara, a odluku o tome donio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz prethodne konzultacije s premijerom Andrejom Plenkovićem.

»Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz prethodne konzultacije s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem donio je u utorak, 24. srpnja 2018. godine, Naredbu o spremnosti upućivanja dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 u svrhu pružanja humanitarne pomoći Helenskoj Republici u gašenju požara, ukoliko to Helenska Republika zatraži«, priopćeno je iz MORH-a.

Broj mrtvih u šumskim požarima nedaleko od Atene porastao je na 50, izjavili su u utorak grčki dužnosnici.

Požari su izbili zapadno i istočno od glavnog grčkog grada uslijed visokih ljetnih temperatura od 40 stupnjeva Celzija i snažnih vjetrova.

U gradskom području Atene proglašeno je izvanredno stanje.

Grčki premijer Aleksis Cipras skratio je posjet Bosni i Hercegovini kako bi se vratio u Grčku. Rekao je da su neki od požara možda podmetnuti.

Cipras je zatražio pomoć vatrogasnih i hitnih službi susjednih regija kao i pomoć vojske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš