Vremenska prognoza

U petak i subotu konačno malo toplije i sunčanije. Ali nemojte se rano veseliti, idući tjedan – opet nestabilno

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



Danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i malo toplije. Mjestimice će biti kiše, a uz jači razvoj oblaka i pokojeg pljuska praćenog grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na istoku zemlje moguće prolazno i jak, a na Jadranu većinom umjereno jugo te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C.


U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu još treba računati na poneki pljusak i mogućnost grmljavine, uglavnom sredinom dana i poslijepodne. No, u većini će predjela biti i sunčanih razdoblja, a bit će i malo toplije nego u utorak, uz uglavnom slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, a dnevna od 22 do 24 °C, najavljuje DHMZ.


U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećeg na kopnu će najviše sunčanog vremena biti u petak i subotu. Ostali dani bit će promjenljivi uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak, ali će posvuda biti postupno sve toplije.




Na Jadranu je kratkotrajna kiša u četvrtak moguća samo ponegdje na sjevernom dijelu. Drugdje djelomice, a u petak u subotu i posvuda pretežno sunčano. U nedjelju će oblaka ponovno biti više što će najaviti nestabilnije vrijeme početkom sljedećeg tjedna.


Temperatura zraka prema vikendu će malo porasti pa bi se konačno mogla uskladiti s prosječnima za ovaj dio svibnja.”, prognozirala je za HRT Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.