Reakcija na vijest o optužnici protiv Bandića

U ime obitelji: Nedopustiva povezanosti aktualne vlasti, USKOK-a i DORH-a

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Činjenicu da je vijest o optužnici protiv zagrebačkog gradonačelnika zbog besplatnog davanja štandova i letaka za inicijativu koju je poduprlo više od 380.000 hrvatskih građana objavljena baš danas kada se u Hrvatskom saboru glasuje o SDP-ovu prijedlogu novog izbornog zakona još je jedan žalosni znak nedopustive povezanosti aktualne vlasti, USKOK-a i DORH-a, ustvrdila je u petak inicijativa U ime obitelji



ZAGREB  Činjenicu da je vijest o optužnici protiv zagrebačkog gradonačelnika zbog besplatnog davanja štandova i letaka za inicijativu koju je poduprlo više od 380.000 hrvatskih građana objavljena baš danas kada se u Hrvatskom saboru glasuje o SDP-ovu prijedlogu novog izbornog zakona još je jedan žalosni znak nedopustive povezanosti aktualne vlasti, USKOK-a i DORH-a, ustvrdila je u petak inicijativa U ime obitelji.


U ime obitelji se, podsjećaju u priopćenju, javno očitovala protiv tih SDP-ovih promjena izbornog zakona koje su, tvrde, u interesu vodstva političkih stranaka, a protiv interesa građana te »cementiraju« štetnu i nedemokratsku praksu da o tome tko će predstavljati birače u Saboru odlučuju vodstva stranaka, a ne sami građani.


Odluku da se baš danas objavi USKOK-ova optužnica te se U ime obitelji izdvaja u negativnom i neistinitom kontekstu »pogodovanja« od više od 400 udruga kojima je Grad Zagreb u protekloj godini osigurao pokroviteljstvo i potporu u vrijednosti od više od sedam milijuna kuna – smatramo još jednim pokušajem ušutkivanja javnog djelovanja U ime obitelji i političkog pritiska.




Građanska inicijativa »Birajmo zastupnike imenom i prezimenom« odlukom Grada Zagreba od 11. rujna prošle godine dobila je na korištenje 51 štand na kojem su se kroz dva tjedna, tijekom rujna i listopada prošle godine prikupljali potpisi građana, a isto tako, Grad Zagreb je osigurao edukativne letke.


Početkom rujna prošle godine, Inicijativa je uputila zamolbu svim hrvatskim gradonačelnicima da pomognu na isti način, podsjeća se u priopćenju.


Uskok je u petak podigao optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova suradnika Ivice Lovrića i voditeljice Tržnica Zagreb Zdenke Palac koje tereti da su pogodovali udruzi »U ime obitelji« i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.