Dogovorena ponovna sjednica

U četvrtak odluka hoće li Bernardić zamijeniti Bauka na čelu Kluba SDP-a

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Neslužbeno doznajemo da je većinsko raspoloženje članova Kluba da se promijeni vodstvo i da umjesto Arsena Bauka predsjednik Kluba bude Bernardić, što je predložilo više SDP-ovaca. Jedan od prijedloga zaključaka bio je i da se definira stajalište Kluba prema rejtingu i stanju u stranci te da se mijenja njegov poslovnik kako bi mu se omogućio učinkovitiji rad

 ZAGREB Klub zastupnika SDP-a sastao se u srijedu zbog nezadovoljstva koje je nedavno eskaliralo u stranci te najave njegova potpredsjednika Gordana Marasa da će dati ostavku na tu dužnost zbog »nedemokratske logike u stranci«, no budući da nakon dva sata nisu donijeli konačnu odluku, ponovno će se sastati u četvrak, kada očekuju da se na sjednici pojaviti i predsjednik stranke Davor Bernardić.

Neslužbeno doznajemo da je većinsko raspoloženje članova Kluba da se promijeni vodstvo i da umjesto Arsena Bauka predsjednik Kluba bude Bernardić, što je predložilo više SDP-ovaca. Jedan od prijedloga zaključaka bio je i da se definira stajalište Kluba prema rejtingu i stanju u stranci te da se mijenja njegov poslovnik kako bi mu se omogućio učinkovitiji rad.


O tome bi se trebalo odlučivati na sutrašnjoj sjednici na kojoj bi trebao biti i Bernardić, koji kao predsjednik stranke, prema Statutu, predlaže predsjednika Kluba. Zasad nije poznato hoće li se Bernardić odlučiti na taj potez s obzirom na to da ga danas nije bilo.


Bauk, čiji je amandman na pravila unutarstranačkih izbora izazvao mnoge kritike u stranci, rekao je novinarima nakon sjednice da Klub nije tijelo stranke i da bi se kvalitetna rasprava o unutarstranačkim odnosima trebala voditi zajedno s ostalim tijelima stranke, a to su predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor.




»Ništa dramatično, jedna od mirnijih sjednica u zadnjih godinu dana«, ocijenio je Bauk. Nije znao reći zašto se Bernardić nije odazvao na sjednicu Kluba, tek je pretpostavio da ima svoj raspored i obaveze. »Neki članovi Kluba izrazili su želju da malo promijeni svoj raspored i prioritete, ali to je njihov stav«, rekao je.


Maras je novinarima rekao da će Klub odluke donijeti kada i predsjednik stranke bude na sjednici. Istaknuo je da se otvorila rasprava o stanju u Klubu i vodstvu, ali, dodao je, o svemu će se glasovati u prisutnosti predsjednika. Raspravljalo se i o njegovoj ostavci, rekao je te dodao kako je »dosta ljudi shvatilo razloge njegova čina koji je usmjeren prema tome da SDP bude bolji«.


Na pitanje je li bilo riječi o Baukovoj ostavci na čelu Kluba, Maras je odgovorio da su razgovarali o načinu na koji bi Klub trebao funkcionirati te kako očekuje da će se sutra pojaviti predsjednik Bernardić kako bi se donijele neke odluke.