Sporna savjetnica

U Zagreb Prideu ogorčeni na Milanovića: ‘Palac dolje, sad bar znamo što nas čeka idućih pet godina’

P. N.

Foto Tomislav Miletić PIXSELL

Foto Tomislav Miletić PIXSELL

Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi Predsjednik pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava...



U organizaciji Zagreb Pride duboko su razočarani izborom Jadranke Žarković na mjesto savjetnice za obrazovanje predsjednika Zorana Milanovića. Ona je, kako je javno poznato, kao ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje slala učitelje i nastavnike na predavanje udruge U ime obitelji. 


“Palac dolje za Zorana Milanovića i Ured predsjednika Republike Hrvatske. Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi Predsjednik pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava, već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinda Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni/e i ostavljeni/e na cjedilu od strane hrvatskih političara.


No, sada barem znamo što nas čeka sljedećih pet godina – gomila lažnih obećanja, a naše povjerenje Predsjednik je ovime izgubio”, priopćili su.