Čestitka

U RUSIJU S LJUBAVLJU Prva zapadna državnica koja je čestitala Putinu je – Kolinda Grabar Kitarović

Hina

Reuters

Reuters

Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Rusiji. »Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti«, kazala je hrvatska predsjednica u čestitki



Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je zapadna državnica koja je u ponedjeljak čestitala izbornu pobjedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu te mu poručila kako za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uvjeti i perspektiva.


Grabar-Kitarović u poruci Putinu kaže kako joj je »osobito zadovoljstvo u ime državljana Republike Hrvatske i u osobno ime« čestitati na pobjedi na predsjedničkim izborima.


»Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva«, piše hrvatska predsjednica, uvjerena kako će oni biti iskorišteni za »ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana«.




»Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje«, naglasila je.


Po BBC-ju i agenciji France Presse, ruskom predsjedniku, do ove, još nije stigla nijedna čestitka sa Zapada. Dosad su mu čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venezuele i Srbije.


Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Rusiji. »Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti«, kazala je hrvatska predsjednica u čestitki.