U Kauflandu u Slavonskom Brodu zaražen trgovac: Trgovina nakon dezinfekcije opet otvorena



Trgovački lanac Kaufland priopćio je da je u njihovoj poslovnici u Slavonskom Brodu, koja je u zatvorena nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena jednom zaposleniku, provedena potpuna dezinfekcija pa je u srijedu ponovno otvorena za kupce.


 


Iz Kauflanda kažu da je epidemiološki tim županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo jučer putem ovlaštene tvrtke organizirao dezinfekciju svih prostora, prostorija i predmeta unutar slavonsko-brodske poslovnice.




 


»Nakon provedene dezinfekcije, poslovnica je sada ponovno otvorena te kupci ponovno mogu obavljati kupnju kao i prije, što potvrđuje zapisnik Službe za sanitarni nadzor«, navode u priopćenju.


 


Napominju da su svi zaposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženim privremeno oslobođeni radne obveze te se ovisno o procjeni liječnika nalaze na plaćenom dopustu ili bolovanju, a prema njima će se i dalje postupati sukladno uputama nadležnih službi.


 


Trenutno u poslovnici rade zaposlenici koji nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom.


 


U Kauflandu ističu da pomno prate razvoj situacije te poduzimaju mjere zaštite za zaposlenike i kupce, poput postavljanja zaštitnih pregrada na blagajnama.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.