Koronavirus

U Hrvatskoj je još 56 novih slučajeva, sad ih je ukupno 551: ‘Dobro je da je rast i dalje linearan’

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

I dalje smo u fazi linearnog a ne eksponencijalnog rasta. Optimistično je da je u ovom času u Hrvatskoj oporavljeno 37 osoba i nadamo se da će najveći dio od njih 551 pokazati znakove oporavka, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, dodajući da broj oporavljenih ipak ulijeva nadu



Od jučer u 16 sati do jutros u 9 u Hrvatskoj je detektirano 56 novih bolesnika od Covida 19 – ukupna brojka je sada 551. Dosad je provedeno 4.482 testiranja, od čega u posljednja 24 sata njih 524.


Prosječna dob bolesnika u Hrvatskoj malo se spustila – sad iznosi 48 godina, a među oboljelima je i dalje više muškaraca (54 posto) nego žena (46 posto). Postotak oboljelih iznad 60 godina starosti je 25 posto.


– U periodu od zadnjih 24 sata imamo 70 novih bolesnika što je s epidemiološke strane zadovoljavajući podatak. I dalje smo u fazi linearnog a ne eksponencijalnog rasta. Tužna je vijest da imamo tri preminula bolesnika, posljednji je žena iz Slavonskog Broda (1955. godište) koja je bila onkološki bolesnik. No optimistično je da je u ovom času u Hrvatskoj oporavljeno 37 osoba i nadamo se da će najveći dio od njih 551 pokazati znakove oporavka, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, dodajući da broj oporavljenih ipak ulijeva nadu.




Osam pacijenata trenutno treba pomoć respiratora, a dr. Alemka Markotić rekla je da je vijest o tome da se supruga preminuloga u Zagrebu također nalazi u kritičnom stanju – dezinformacija.


– Ona leži na običnom odjelu i nije životno ugrožena, među lakšim je do srednje teškim bolesnicima, rekla je.