Odlazak komodora

U 51. godini preminuo eurozastupnik Ivica Tolić

Hina

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komodor Tolić je preminuo u noći s petka na subotu u rodnom Imotskom, rečeno je Hini u 4. gardijskoj brigadi



IMOTSKI Preminuo je Ivica Tolić, donedavni hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i hrvatski branitelj, nekadašnji zapovjednik imotske 3. bojne 4. gardijske brigade i časnik HRM– a.


Komodor Tolić je preminuo u noći s petka na subotu u rodnom Imotskom, rečeno je Hini u 4. gardijskoj brigadi.


Tolić je rođen 1968. godine u Imotskom, u rat je otišao sa samo 22 godine, sa svojom 3. imotskom bojnom vatreno je krštenje prošao u Kruševu kod Obrovca, slijedili su zadarsko, šibensko, drniško i južno bojište. Nakon rata ostao je raditi u Hrvatskoj ratnoj mornarici.




Završio je zapovjedno-stožernu i ratnu školu u Hrvatskoj, međunarodnu diplomu stekao je na NATO-ovu koledžu za obranu, magistrirao je na splitskom Ekonomskom fakultetu.


Nakon umirovljenja 2008. u činu komodora, angažirao se u udruzi veterana 4. gardijske brigade, a ubrzo postaje i dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada.


U Europski parlament ušao je 2016. kao zamjena, nakon što su Andrej Plenković i Davor Ivo Stier preuzeli HDZ, a zatim nakon izborne pobjede ušli u Vladu.


Od Tolića su se na društvenim mrežama oprostile njegove kolegice, hrvatske zastupnice Ruža Tomašić, Marijana Petir i Ivana Maletić.


»Dragi Ivica, bila je velika radost i čast poznavati te i raditi s tobom. Izgubili smo velikog čovjeka, hrabrog, jakog i ponosnog domoljuba spremnog dati sve za svoju domovinu Hrvatsku. Hvala ti. Tvojim odlaskom ostaje velika praznina u našim životima. Počivao u miru, Komodore naš«, poručila je Maletić.


»Napustio nas je komodor Ivica Tolić, hrvatski branitelj i moj kolega u Europskom parlamentu. U mislima i molitvama sam s njegovim najmilijima. Počivao u miru Božjem!, napisala je Tomašić.


»Napustio nas je Ivica Tolić, hrvatski branitelj, zastupnik u EP, domoljub i prijatelj. Obitelji i suborcima izražavam najdublju sućut. Beskompromisan u ljubavi prema Hrvatskoj i u borbi za kršćanske i obiteljske vrijednosti bio je primjer dobrog političara i dobrog čovjeka, navela je Petir.