Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu

Turudić: "Postoji mogućnost da Sanader zbog lošeg zdravlja prekine izdržavanje kazne"

Turudić: "Postoji mogućnost da Sanader zbog lošeg zdravlja prekine izdržavanje kazne"
Turudić: "Postoji mogućnost da Sanader zbog lošeg zdravlja prekine izdržavanje kazne"
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2019. u 19:02 2019-04-04T19:02:00+02:00

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je presudu Ivi Sanaderu, odnosno daljnje postupke u slučaju bivšeg HDZ-ovog premijera, piše N1.

"Svakom osuđeniku, odnosno zatvoreniku, moraju se osigurati adekvatni uvjeti za liječenje. Također je pravo zatvorenika da zatraži prekid izvršavanja kazne o čemu odlučuje nadležni sudac izvršenja kazne, a o žalbi odlučuje nadležno Vijeće Županijskog suda. To može biti, s obzirom na činjenicu bude li u zatvoru u Remetincu ili zatvorskoj bolnici, Županijski sud u Velikoj Gorici ili u Zagrebu. Dakle, ako postoje razlozi za prekid izdržavanja kazne, može se dogoditi prekid izdržavanja kazne", odgovorio je Ivan Turudić na novinarsko pitanje o tome postoje li manevri koje bi odvjetnici Ive Sanadera mogli izvesti s obzirom na zdravlje bivšeg premijera. 

Turudić je kazao da bi, prema instruktivnom roku koji nije obvezujuć i za čije propuštanje nema posljedica, Sanader trebao biti upućen za izdržavanje kazne u roku od osam dana.

"Radi se o obligatornom istražnom zatvoru koji može trajati najdulje do trajanja izrečene kazne zatvora. Kada okrivljenik dobije pravomoćnu presudu, nju dobije sudac izvršenja. On je dužan je uputiti ga na izdržavanje kazne u roku od osam dana. To je instruktivni rok, nema posljedica za njegovo propuštanje, kazao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.

Potvrdio je i da se vrijeme koje je Sanader proveo u istražnom zatvoru ne ubraja u obligatorni istražni zatvor,  piše N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.