Pripreme u tijeku

Trošak inauguracije oko 600.000 kuna, Grabar Kitarović želi i lentu

Zlatko Crnčec

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Sve što je u predizbornoj kampanji govorila i obećavala gospođa Kolinda Grabar Kitarović potrudit će se maksimalno i provesti, rekla je Jadranka Jureško Kero u Saboru



Voditeljica tranzicijskog tima novoizabrane predsjednice Republike Jadranka Jureško Kero izjavila je da postoji i mogućnost da Kolinda Grabar Kitarović ipak odustane od preseljenja ureda, odnosno da ostane raditi u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku.


 - Preseljenje je želja izabrane predsjednice, ali kad stupi na dužnost onda će imati sve poluge i sve mehanizme da provjeri koje su mogućnosti i u Visokoj, i možda i na drugim lokacijama. I da se vidi stanje na Pantovčaku u Uredu Predsjednika pa će se nakon toga, uz dogovor i konzultacije sa stručnjacima, razmotriti koliko je izvediva ideja preseljenja. O tome ćete biti informirani na vrijeme, a ponavljam, sve što je u predizbornoj kampanji govorila i obećavala gospođa Kolinda Grabar Kitarović potrudit će se maksimalno i provesti, rekla je Jureško Kero u Saboru nakon manifestacije obilježavanja Holokausta.


Dodala je da će ova inauguracija, koja će se održati 15. veljače, razlikovati od prethodnih, trajat će duže od 30 minuta, a na želju nove predsjednice “pojavit će se novi elementi, nacionalni, bit će na njenu želju i garda i lenta i neki dijelovi programa koji do sada nisu bili”.




 - Još uvijek sve dogovaramo s Uredom predsjednika, mislim da će biti ugodnih iznenađenja, rekla je Jureško Kero. Ona je naglasila i da će do 5. veljače znati konačan popis svih stranih dužnosnika, državnika i predstavnika stranih vlada koji će biti prisutni na inauguraciji.


– Imamo potvrda nekoliko stranih predsjednika, ali zbog sigurnosnih razloga nije primjereno sada o tome govoriti, rekla je Jureško Kero. Potvrdila je da je bi trošak inauguracije mogao biti oko 600.000 kuna, ali i naglasila da u tu svotu ulazi i trošak smještaja stranih delegacija.